Обсебеността е билетът ви към превъзходството

Обществото ни обгръща в пашкул от посредственост. Казва ви, че големите ви планове са невероятни или прекалено дръзки. Принуждава ви да стоите в кутия, вместо да излезете от нея. Обществото ви учи, че обсебеността ви е нездравословна, странна и дори плашеща. Казва ви да си купите приятна къща, да имате социално осигуряване, да шофирате по час до работа и обратно и прекарвате вечерите пред телевизора.

 

Престанете да се снишавате и заменяте големите си мечти за посредствени. Обществото ви учи, че целите ви са непостижими и вие го приехте. Единственото, което искате от живота стабилна работа ли е, уважение от колегите ви и малко спестявания за пенсия, или тайно ви се иска да постигнете невероятен успех? Лично аз си искам своето. Защо ми е да искам торта, ако няма да я изям?

 

За мен успехът никога не е бил свързан само с едно нещо или едно постижение. Винаги съм искал много неща. Успехът, според мен, означава човек да е велик в много области, и подозирам, че и за вас е така. Не бих бил доволен просто да имам много пари, искам всичко: здраве, богатство, семейство, любов, почивки, среда и време, за да се насладя на всичко това.

 

Защо да се задоволиш с един цвят, като можеш да имаш дъгата?

 

Обществото ви учи, че не може да получите всичко и ви трябва баланс. То поставя етикети на лудост  на хората, които са обсебени. Странното за мен е, че за нормално се смята приемането на посредствен живот. Според изследване на Bankrate.com между 62 и 76 процента от Американците живеят от заплата до заплата. Посредственото е формула на провала. Хората се провалят заради мисленето си.

 

Трябва да се отървете от посредтсвеното мислене и да станете обсебени. Ако искате огън, ще ви трябват дърва. Колата, която стои в гаражи ви, се нуждае от гориво. Компютърът ви се нуждае от електричество. Същото е вярно и за мечтите ви – трябва ви гориво за тях. Най-добрата мотивация за обсебеността ви са целите и мисията в живота.

 

Може би днес мислите само за парите. Добре. Отидете и ги вкарайате в релси. А може пък да не ви е грижа за парите и просто искате да помагате на хората. В такъв случай погрижете се за това. След като уточните къде да насочите своята мания, ще забележите, че:

 

  • Тя подобрява живота ви и живота на хората около вас.
  • Ще ви помогне да разкриете повече от потенциала си.

 

Е, какъв е вашият потенциал? Постигането му е горивото, което ще ви позовли да не се загубите, да не се превърнете в самодоволен тип и да се задоволите с това, което имате. Целите ви в живота ще продължат да растат и узряват и ще се развият заеднос вас. Независимо колко големи са мечтите ви днес, с времето ще откриете други възможности от потенциала си, които ще накарат предишните ви непостижими цели да изглеждат толкова дребни. Когато спрете да гледате напред към постигане на следващото ниво, се подлагате на риск. Не бъдете посредствени.

 

Посредствеността е за мързеливите.

 

Хората приемат идеята за посредствеността и за да прекарат щастливо живота си, опитвайки се да си купят щастие с пари на кредит, те плащат с пари, които получават от работа, която ненавиждат. Хората са убедени в идеята, че само ако влязат в средната класа, ще са по-добре от над 80% от хората по света, и после откриват объркани, че нямат време за семействата си и пари за удоволствия.

 

Ако не можете да се погрижите за собствените си мечти, как изобщо ще се погрижите за съседа? Ако не можете да платите собствените си сметки, как можете да помогнете на човека, който има нужда от помощ? Ако не можете да превърнете мечтите си в реалност, как ще окуражите другите да го направят? Няма как да стане! Нещастните хора няма да ви научат как да бъдете щастливи и бедните не могат да ви научат как да станете богати. Нито пък посредтсвения може да ви научи как да бъдете изключителни.

 

Стив Джобс бе казал: „Искам да направя пробив във Вселената.“

 

Мартин Лутър Кинг Дж. е казал: „Имам една мечта…“

 

Ганди е казал: „Бъди промяната, която искаш да видиш в света.“

 

Познавате тези хора, защото са били обсебени. Не са били супергерои; не са притежавали някакви специални сили. Просто са били напълно обсебени. Трябва и вие да сте обсебени от нещо, но разберете, че няма такова понятие като лека обсебеност. Няма нужда от баланс. Независимо от индустрията, къде живеете или каква е мечатат ви, обсебеността е задължителна, за да постигнете невероятен успех. Има ли и един човек, който аз и вие познаваме, който не е бил обсебен? Съмнявам се. Победата изисква своята цена, но също и задоволяването.

 

Бъдете обсебени или останете посредствени.

 

ГК
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Show Buttons
Hide Buttons