5 грешки по-лоши от всяка друга в продажбите

На 25 години се вманичих в идеята да се превърна в истински професионалист в кариерата си като търговец на коли. Изучих изкуството на продажбите като му се отдадох и инвестирах в себе си. Обсебеността ми ме отведе от разорението до богатството за по-малко от 30 години. Научих, че трябва да се справя с определени неща, за да продам повече, но имаше и много неща, които трябваше да избегна.

 

Днес искам набързо да си покажа 5-те грешки, които не бива да правите в света на продажбите:

 

  1. Използването на случаен подход.

Как се свързвате с клента? Какво казвате? Винаги трябва да знаете точно какво ще кажете и на къде сте се запътили. Не оставяйте това на случайността.

  1. Неполучаването на отговори.

Това е огромен проблем за много търговци. Ако не можете да получите отговори от хората, няма как да затворите сделката. Ако не мога да конролирам задаването на въпроси и получаването на отговори, съм загазил. Трябва да получите въпроси на отговорите си.

  1. Незадаването на въпроси.

Не се тревожете, че ще ги засегнете. Техният бюджет е ваша работа. Ако ще провалите сделката, направете го знаейки какво правите. Задавайте въпросите, на които искате отговор. Единственото по-лошо от това да не получите отговор от клиента, е дори да не зададете въпрос.

  1. Прескачане към цената.

Преминавате към цената без да сте потвърдили дали продукта изобщо задоволява нуждите и желанията на купувача. Не поставяйте каручката пред коня. Не трябва да скачате директно към цената, започнете като съберете информация и определите от какво се нуждае човека.

  1. Правите всичко механично.

Когато учите нещо ново, то не е гладко в началото, а е по-скоро тромаво. Нужни са упражнения. Трябва повторение. Не бихте искали да сте резки и да звучите като робот. За да станете велики в продажбите, ще ви е нужна практика и упражнения с ролеви игри.

 

За да станете велики в продажбите, трябва да познавате играта. Липсата на отдаденост към продажбите е най-важния липсващ елемент, който възпрепятства  търговците да получат всичко, което искат от живота. Трябва да развиете умения, защото не сте се родили с тях. Ако не се упражнявате, ще правите грешки и ще пропускате продажби.

 

Бъдете обсебени от идеята да увеличите дохода си и се запишете в Университета на Кардон още днес. Независимо от индустрията, в която работите, независимо дали сте професионален търговец или не, трябва да сте обсебени от това, което правите, за да станете велики в него.

 

Бъдете обсебени и велики,

ГК
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Show Buttons
Hide Buttons