Как да се справим с хаоса

Лоши неща се случват на добрите хора. Ураганът Харви е прекрасен пример за това. Никой не го е планирал – и точно затова трябва да сте подготвени финансово предварително. Точно връщайки се от Хюстън, където исках да помогна, си спомням за написаното в „Правилото 10Х“ – хората подценяват усилията, необходими да се поддържа хода в правия път. Когато хаосът дойде, когато ураганът удари, как ще се справите с това?

 

Няма час по хаос в училище. Учат ви как да четете и пишете, но не и как да се справяте с хаоса. Колко глупаво.

 

Последната седмица в Хюстън бе доста хаотична. Кой би планирал тази година, че:

  • 1 милион човека ще трябва да се преместят
  • 100,000 домове ще бъдат разрушени
  • Наричат го „потоп 1 на 1000 години“
  • 40% от малките бизнеси няма да понесат това бедствие
  • Харви ще надмине по разходи Катрина и Санди взети заедно

 

Има остри случаи на хора, които нямат лекарства и хора, разделени от семействата си. Запитайте се: „Подготвен ли съм в случай на хаос?“ Имате ли пари? Имат ли приятели? Справяте ли се с хаоса или само го правите още по-голям?

 

Ето и моите съвети за това как да се справите с хаоса:

 

  • Останете посветени на успеха и приоритизирайте: Във вторник не се притеснявах кой ще се справи с доставките на основни продукти щом стигнах до Хюстън, защото първото, което направих, бе просто да отида до CostCo в Маями, за да набавя продукти. Няма нужда да планирам всичко от начало до край, просто започвам като се придвижвам от А към Б. Раздвижете се!

 

  • Безопасността и успехът са на първо място: Поставете се в рискови, а не опасни ситуации. Няма да помогнете на никого, ако вие самият бъдете ранен.

 

  • Започнете да носите продукти/резултати: Трябва да имате какво да дадете, когато хората са в нужда. Продуктите са решения, а решенията носят резултати. Факт е, че единственият начин да се поправи хаоса е чрез резултати.

 

  • Финанси: Започнете да набирате средства както можете и използвайте парите, за да решите повече проблеми и да се подготвите за следващото бедствие, което ще донесе хаос. Много от моите приятели дариха пари в помощ на пострадалите от Урагана Харви, просто като ги поведох към това. Живеем на планета, водена от парите и няма как да подредите хаоса без пари – съжалявам, но просто няма да стане.

Справянето с хаоса е един от най-важните уроци, които можете да научите в живота. Само 22 часа изминаха от идеята във вторник да доставя запаси от основни продукти на хората в Хюстън до кацането на самолета ми там в четвъртък. Казах на оперативния ми директор във вторник, че искам да доставя продукти в Хюстън, защото градът има специално място в сърцето ми.

 

Както може би много от вас знаят, израстнах близо до Хюстън, в Лейк Чарлз, Луизиана. Започнах бизнеса си в Хюстън и живях там няколко години преди да се спреместя в Калифорния. Когато видях милионите хора, засегнати от бурята и че бяха нужни усилия, за да се възстанови града, знаех, че трябва да направя нещо.

 

Имаше остра нужда от основни продукти.

 

Хората в Хюстън не можеха да чакат, а аз исках да помогна на града и хората, които бяха толкова добри с мен… и затова помолих и други да се включат с мен в подкрепата.

 

Доставихме общо 27145 продукта, вкл. тениски, памперси, четки и пасти за зъби, самобръсначки, тоалетна хартия и други тоалетни принадлежности.

 

Специални благодарности за помощта на всички групи, с които работихме, вкл. Американския червен кръст, Volunteer Ministers, LightSpeed VT, Hamlin & Associates, Bankers Healthcare Group, Cushman & Wakefield, и Andy Frisella – the MFCEO.

 

 

Бъдете велики,

ГК
Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Show Buttons
Hide Buttons