Движете се напред

Не спирайте да се движите напред; Винаги се движете напред!

Какво ще научите в тази статия: Правилото, познато на всички успешни хора.

 

Въведение

Винаги се движете напред към целта. Не спирайте да слагате единият крак пред другия и след това отново и отново, докато не стигнете до целта. Намерението е всичко — методът не е важен. Сравнен с намерението, методът е незначим. Намерението ви трябва да е на високо ниво — конкретна амбиция — и ще я постигнете. Методът ще се разбере на по-късен етап.

 

Моята история от Канада

Преди много години бях в Торонто и нямаше полети обратно към Щатите, още по-малко към Сан Диего, където трябваше да отида. Авиокомпаниите ми казваха, че ще ми трябват 5 дни, за да се кача обратно на някой полет. Е, идеята за тези 5 дни не ми харесваше. Питах се какво ще правя. Имах намерение да се върна в Сан Диего. Върнах се към правилото си — винаги се движи напред. Движи се напред към целта. Не спирайте, а бъдете причината. Не стойте в хотелската си стая, движете се напред.

Запитах се какво трябва да направя, ако искам да стигна до Сан Диего. Щом намерението ми бе ясно, движейки се към него, се появи и методът. Осъзнах, че все още има полети за други градове в Канада, затова на следващата сутрин се качих на самолет от Торонто до Калгари. От Калгари се качих на малък полет до Ванкувър. Просто започнах да се придвижвам на запад към своята дестинация. Движех се в посока към своята цел. Ако просто си стоях на едно място, нямаше да се получи.

 

Движение напред на практика

Движейки се напред към целта си, се въодушевих. Превърна се в игра — как да се прибера у дома за по-малко от 5 дни. Всички казваха да спра, да я карам по-спокойно, да се отпусна, да си остана в хотела — но аз не го приемах. Хората ми казваха, че не е безопасно да се лети в това време, че съм луд да се опитвам да пътувам в тази ситуация, но аз не спирах да се движа напред.

Във Ванкувър наех кола. Шофирах през границата, където имаше 3-часова опашка и щях да изпусна полета си в Сиатъл. Попитах митничаря дали има по-пряк пък и му казах, че трябва да стигна до Сан Диего. Той отвърна, че има. Хиляди коли се бяха подредили и чакаха с часове на опашка, за да минат през митницата, а този тип ми каза, че ако карам няколко преки по-нататък и завия наляво, ще видя един паркинг. Каза ми да си купя нещо в магазина и с това ще изпреваря опашката. Проработи!

 

Намерението е по-важно от метода

Стигнах до границата без паспорта си, но с намерение. Митничарят изслуша ситуацията ми и ме остави да мина. Не беше късмет. Това бе заради намерението ми. Когато намарението ви е ясно и винаги се движите към него, ще ви сполетява късметът.

И така карам към Сиатъл и какво правя? Попадам в най-лошия трафик, който града е имал от 6 години насам — буквално го казваха по радиото. Изпуснах самолета си в Сиатъл, но продължих надолу покрай брега и почти останах без бензин, но успях да взема полет от Портланд. Отне ми 22 часа, за да стигна от Торонто до Сан Диего, вместо за 5 дни — има съществена разлика.

Не се тревожете за детайлите, приятели. Всеки се вкопчва в детайлите — освен успешните хора. Изключително успешните хора не се тревожат за детайлите, те вярват, че детайлите ще се изчистят от само себе си. Не се вкопчвайте в малките парченца.

Винаги се движете напред.

Не оставяйте шансовете, други хора, проблеми или самолети да ви спрат. Кой може да успее? Всеки, който се движи напред към ясна цел. Ще се справите с останалото. Изберете си цел и се движете към нея. Не се тревожете за това какво би могло да се случи.

 

Резюме

Игрите същестуват тогава, когато има препятствия и възможност за печалба и загуба. Това ви е нужно, за да продължите докрай. Способностите ви ще се увеличат, движейки се напред и с нарастване на намерението ви. Няма да видите дълбочината на нечие намерение, докато не се изправи пред съпротива. Винаги се движете напред.

Ако не успеете от първия път, значи имаме много общо по между си. Не спирайте да се движите напред — и оправете финансите си!

Истината е, че няма да се придвижите много напред, ако нямате ясна финансова цел.

 

Бъдете велики,

ГК
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Show Buttons
Hide Buttons